background

Piercings

Niet alleen oorbellen zijn populair, maar ook piercings. Al sinds 1500 voor Christus dragen vele Afrikaanse en Amerikaanse volksstammen piercings in de vorm van lichaamsversiering. De mummies begonnen met gepiercete oren en dat is tot op de dag van vandaag nog in de mode. In de oudheid werden veel piercings gedragen om spirituele en religieuze redenen. Nu dragen mensen ze omdat ze het mooi vinden staan of omdat ze anders willen zijn dan de rest.

Wat is piercen?

Wanneer mensen beslissen om een versiering van het lichaam in de vorm van een staafje of ringetje te willen, moet er een naald door de huid worden doorboord. Een hele tijd terug werden piercings vooral in gaatjes van de oorlel van vrouwen geplaatst. Tegenwoordig zijn er een heleboel mensen die piercings mooi vinden. Bij dit brede publiek zijn na verloop van tijd ook andere piercings populair geworden, met name navelpiercings. Naast navelpiercings worden er ook piercings in de neus, oorschelp, tong, tepel, wang en geslachtsdelen aangebracht. Echter is het plaatsen van piercings niet zonder risico en levert het vrijwel altijd een blijvend letsel op.

Wie laat piercings plaatsen?

De meest voorkomende piercing is in de oorlel, zowel bij vrouwen als bij mannen. Maatschappelijk is deze vorm van piercing het meeste geaccepteerd. In alle leeftijdscategorieën komt deze piercing veel voor. In Nederland heeft 37% van de bevolking van 12 jaar en ouder een piercing laten zetten. Meestal is dit dan de klassieke piercing in de oorlel. Overigens is er bij kinderen onder de 16 jaar, in Nederland, toestemming van de ouders nodig om te kunnen piercen. De piercings die minder algemeen zijn en vooral voorkomen bij jongeren zijn de piercings op plekken als de tong, tepel of geslachtsdelen.

Genezingsproces

Houd er rekening mee dat wanneer je een piercing laat zetten, het enige genezingstijd nodig heeft. In die periode kan het zijn dat je wat last kunt hebben van de piercing. De wond kan ontstoken raken en kan een pijnlijk en onaangenaam gevoel geven. Een piercing heeft veel verzorging nodig, vooral in het begin. Een net geplaatste piercing moet je op het begin elke dag schoon houden.

Neem nooit zomaar een piercing. Denk er goed over na, maar onthoud: wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden.

Sitepartners
Thumbnail Screenshots by Thumbshots